Praktijk speciaal voor vrouwen in de overgang.
 
 
 
 


Hoi. Ik ben Isabel Smeets-Collard en ik ben gediplomeerd BGN gewichtsconsulent, overgangscoach en counselor.


Ik ben getrouwd en samen hebben we 3 kinderen van 21, 18, 17 jaar en wonen in de Maasband, een klein dorpje aan de maas. We hebben ook nog een lieve hond waar ik veel mee doe wandelen. Ook doe ik graag lezen en lekker koken. Hiervoor ga ik regelmatig naar kookworkshops toe. 

Waardoor ben ik tot de keuze gekomen om dit beroep te gaan doen. 

Eigenlijk ben ik van oorsprong vakbekwaam dames en heren kapster, maar door een ongeluk ben ik genoodzaakt geweest om hiermee te stoppen in september 1996. Ik heb de spullen van de kapsalon verkocht en ben toen eens goed gaan nadenken wat ik wilde. Een ding was zeker, ik wilde met mensen werken en wilde er ook graag zijn voor mensen. Dit zit bij ons in het bloed, want mijn vader was masseur en mijn moeder hielp mee in de zaak en deed daarnaast nog veel vrijwilligers werk waarbij ze andere kon helpen. Ook mijn zussen zijn in een beroep gegaan waar veel met mensen wordt gewerkt.

Nadat ik gestopt was met het kappersvak ben ik een tijdje op onderzoek gegaan wat ik wilde en nam me daar ook een paar maanden de tijd voor. In die periode kwam ik met iemand in contact die me ging helpen mijn darmen op orde te krijgen, want ik had al jaren last van mijn darmen. Door middel van een andere voeding tot me te nemen, werden mijn darmen rustig en ging ik me stukken beter voelen. Hierdoor kwam ik eigenlijk tot het besluit dat ik iets met voeding wilde gaan doen, omdat ik wist en ervaren had wat het voor mezelf heeft betekent. 

Ik ben toen gaan leren voor voedingsdeskundige/gewichtsconsulent en ernaast nog natuurgeneeskunde en orthomoleculaire voedingsleer gedaan. In januari 1998 startte ik mijn praktijk aan huis in de ruimte waar de kapsalon gevestigd was geweest. Ik merkte al vrij snel dat veel mensen niet alleen met eten een probleem hadden, maar ook heel vaak met het mentale stuk in de knoop zaten, waardoor ze gingen eten. Hierdoor besloot ik op de Open Universiteit modules gaan halen in de psychologie. Maar omdat psychologie vooral op onderzoek is gericht en ik liever praktischer bezig ben, besloot ik nog 3 jaar voor counselor door te gaan leren. Daarnaast heb ik nog de specialisaties behaald, "voeding en ouderen" en "overgang en voeding". 

De opleiding overgang en voeding heeft mezelf ook heel veel opgeleverd. Zelf zit ik ook in deze leeftijdsgroep. De hormonen gaan in je lichaam als het ware alle kanten op en soms heb je het idee van "wat is dit allemaal". Je kunt het vaak niet thuisbrengen waar iets vandaan komt, zowel mentaal als fysiek. Ik had ook meerdere klachten zoals, vermoeidheid, spierpijnen, gewichtstoename ( wat voor mij vreemd was) en merkte gewoon dat mijn lichaam aan het veranderen was. Maar door mijn leefstijl op alle gebieden (mentaal en fysiek) een beetje aan te passen op een manier die bij mij past, voel ik me stukken beter en zijn mijn klachten veel minder dan voorheen.  


DAAROM BEGELEID IK VROUWEN IN DE OVERGANG OP EEN MANIER DIE BIJ HUN PAST, WANT DAT IS HEEL BELANGRIJK, OM ZE ZO TE KUNNEN HELPEN ZICH WEER LEKKER IN HUN VEL TE LATEN VOELEN EN DAT ZE WEER MET EEN GLIMLACH NAAR ZICHZELF KIJKEN, D.M.V. GEZONDE VOEDING, LEKKER ETEN EN MET KLEINE AANPASSINGEN IN HUN LEEFSTIJL


Liefs Isabel

Gediplomeerd BGN gewichtsconsulent, overgangscoach en counselor